Tillgänglighet

Ebeneser byggdes 1905 och är ett kulturmärkt hus. 2015 renoverade Ebeneser för att möta upp kraven på den nya verksamheten och de krav som ställs på tillgänglighet i offentliga lokaler. Vi arbetar aktivt med att tillgodose tillgängligheten för alla som vill delta i vår verksamhet.

Entré

Kyrkan Ebeneser byggdes långt innan anpassning för personer med funktionsnedsättning var påtänkt. Idag är delar av lokalen anpassad för personer med funktionsnedsättning. Huvudentrén är inte tillgänglig då den har tunga portar och en svängd trappa upp till lokalen. Vi rekommenderar dig därför att använda hiss.

Hiss

Hiss finns till höger om Ebenesers ingång i port 25A. För att komma in ringer du på porttelefonen – instruktioner finns på väggen, så svarar personalen i kaféet och öppnar dörren. Hissen är en bit in i korridoren och till vänster. Hissen tar dig till Salong eller läktare. I anslutning till entré och hiss finns skyltar som beskriver hur du tar dig in via hiss till Kulturcentrum Ebeneser.

Om lokalen

Salong är den våning som kafét finns på, scenen samt handikapptoalett. På läktaren finner du fler sittplatser för kafégäster, en bankrad som löper längs räcket, toaletter och garderob. Ytan vid sittplatserna på läktaren är anpassade för att en rullstol, rullator eller barnvagn ska kunna passera.

Rullstols VC

RVC finns på salongsplan, i trapphuset till höger.

Parkering

Betalparkeringar finns i nära anslutning till Kulturcentrum Ebeneser. Vi hänvisar till Kulturens Hus eller parkeringen på Folkets Hus tomt. Det går att köra fram till vår entré & port 25A (hiss) för i- & urstigning av fordon.

Scenen

Scenen hos oss består av en mindre fast del samt en större mobil. Den mobila scenen ger oss möjlighet att anpassa scenytan efter olika önskemål och behov. Scenens maxyta är 4×6 meter och varje mobil scendel är 1×2 meter. Scenen är 50 cm hög. Upp på scenen kan man ta sig via en trappa eller en ramp. Rampen är ej fast utan monteras upp efter önskemål från arrangören.

Biljettkassan

Finner du i trappan utanför salongen. Om du använder hissen för att ta dig in i lokalen kan du lämna över biljetten till någon av vår personal. Vi möter upp dig i lokalen om du önskar det och vill betala eventuell entré med kort eller kontant.

Ledsagare

Vi har inga speciella biljetter för ledsagare vid biljettköp. Har du som biljettköpare behov av sällskap av ledsagare vid ditt besök hos oss – kontakta oss i samband med ditt biljettköp på post@ebeneser.nu så bokar vi in detta manuellt.

Platser avsedda för rullstol

Det finns inga bestämda platser för rullstol i Kulturcentrum Ebeneser då möbleringen oftast är en cafémöblering och alltid onumrerad.

Publikvärdar

Under våra arrangemang finns volontärer från föreningen och kvällens arrangör på plats för att göra allas upplevelse hos oss så bra som möjligt. Har du några frågor eller funderingar – ta kontakt med dem.

Hörhjälpmedel

Ljudslinga finns i lokalen.

Tolkning

Syntolkning, texttolkning och teckentolkning är inte tillgängligt, om inte annat angetts.

Utrymning

Vid eventuell utrymning finns utmärkta utrymningsplatser för rullstolar på salongsplan samt läktarplan. Utrymningsplatser är försedda med system för tvåvägskommunikation.

Ledarhund & assistenshund

Ledar- och assistenshund är välkomna i Kulturcentrum Ebeneser.

Övrigt

Restaurangverksamheten i Ebeneser som drivs av en extern restauratör och är inrymd i samma lokal som scenen. Som offentlig lokal med många besökare, kan vi inte garantera att dofter inte förkommer. Den fasta ljusinstallationen innehåller inget starkt blinkande ljus som ”strob”. Dock kan det förekomma att enskilda arrangörer hyr detta externt och använder i vår lokal.

För övriga frågor om tillgänglighet – kontakta oss!

Kontakt

Besöksadress
Kulturcentrum Ebeneser
Skomakargatan 23, 972 31 Luleå

Postadress
Kulturföreningen Ebeneser
Box 349, 971 10 Luleå

Telefon 0920-40 83 00

E-post post@ebeneser.nu

Finansiärer

Kulturverksamhet

Projekt

Region Norrbotten, Luleå Business Region, Boden Business Park, Piteå kommun – Piteå Science Park

Sociala medier