SEE - Hållbarhetsveckan 10 september 2017

SEE – Hållbarhetsveckan

SEE – Hållbarhetsveckan uppmärksammas hos oss!

Onsdag 20/9 17:30 Föreläsning – Modeslavar & Swap for Change

Föreläsningen Modeslavar med författarna till boken & klädbyte med Swap for Change.

Arrangör är Fairtrade City Luleå.

Läs mer här!

Innan föreläsningen arrangeras ett klädbyte med Swap for Change, kl 17.30-18.30. Byt max 20 plagg, ingen insamling innan, inga lappar, bara enkelt! Som vanligt är barnkläder, skor och accessoarer också välkomna, och det ska vara helt och rent. Årets enda Swap for Change blir i samband med föreläsningen Modeslavar, passa på att besöka Ebeneser, byta kläder, lyssna på föreläsningen och dricka Fairtrade-kaffe. Hoppas vi ses!

Arrangör är Fairtrade City Luleå, för mer information kontakta Fairtrade-samordnare Elisabeth Persson på 0920-45 37 59 eller elisabeth.persson@lulea.se

Söndag 24/9 12-16 Hållbar ”Street Art”

Dagen arrangeras av Josefin Nordmark och är textilkonstnär boende i Sunderbyn. Josefin skapar sin konst av återbruksmaterial; tyger, garn och annat som hon hittar i välgörenhetsbutiker.

Under eventet Hållbar ”Street Art” kommer deltagarna kommer få skapa gerillaslöjd av återbruksmaterial. Med detta vill Josefin vill visa på de ekologiska, ekonomiska och sociala fördelarna med att skapa av någon annans avlagda saker. Samt väcka intresse för gerillaslöjden som konstform!

Efteråt finns möjlighet att följas åt och sätta upp sina egna alster samt ett stort gemensamt runtom i Luleå stad.

Läs mer om veckan här: SEE – Hållbarhetsveckan