Program - våren 2017 07 januari 2017

Program – våren 2017

KONTEXT – litterär scen i Luleå under våren 2017 i Kulturcentrum Ebeneser.

TISDAG 24 JANUARI 19.00 – KONTEXT med Sven Teglund

I boken ensamheten värst har konstnären och skribenten Sven Teglund publicerat sin mors, Siri Johansson, dagboksanteckningar de sista 20 åren av hennes liv. Hennes efterlämnade virkade dukar har Sven T. målat i utsökta akvareller, som finns med i boken.

Möt Sven Teglund och skådespelaren SARA ARNIA, som läser ur ensamheten värst.

TISDAG 14 FEBRUARI 19.00 – KONTEXT med Malin Persson Giolito

”Årets bästa kriminalroman 2016” den utnämningen fick Malin Persson Giolito för Störst av allt. En rafflande rättegångsthriller och ett inkännande porträtt av en ung människa. En svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär.

Malin P.G har tidigare arbetat som advokat. Bor i Bryssel, uppvuxen i Stockholm.

TISDAG 21 MARS 19.00 – KONTEXT med Gellert Tamas

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska har nu Gellert Tamas skrivit den tredje delen av sin trilogi om Sverige, Det svenska hatet – en berättelse om vår tid. Här skildras de människor som format det moderna svenska hatet och vi får komma under huden på några av dess huvudpersoner; Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat varit central i framväxten av det svenska hatet, självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

TISDAG 25 APRIL 19.00 – KONTEXT med Majgull Axelsson

I vår utkommer Majgull Axelsson med en ny roman; Ditt liv och mitt – en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse. Hon återvänder i minnet till 60-talet då hon själv pluggade på universitetet, folkhemmet växte och blomstrade. ”Framtiden var vår” sas det. Men det var ändå inte alla som fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Samtalsledare Kerstin Wixe / Producent Marika Hansson

KONEXT produceras med stöd av Statens Kulturråd och Luleå kommun

Förköp via Kulturens Hus tel 45 59 00 eller ticketmaster.se och i Kulturcentrum Ebeneser vid entrén fr. 18.30

Vuxna 150 kr. Ungdom tom 20 år och alla stud 60 kr.