Övergripande information - Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och anpassar evenemang i Kulturcentrum Ebeneser efter detta. Vi hoppas att du känner dig trygg inför ditt besök hos oss!

Information uppdaterad 21-12-10

På vilka evenemang i Kulturcentrum Ebeneser behövs vaccinationsbevis?

Det står angivet i varje enskilt evenemang på vår hemsida om vaccinationsbevis, tillsammans med legitimation, kommer att krävas av publik/besökare över 18 år. Då vi har en mängd olika arrangörer, är det upp till dem om att bestämma om de avser att sälja fler än 100 biljetter, och därmed berörs av de nya kraven på vaccinationsbevis för deras publik/besökare.

Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis?
Vaccinationsbeviset, legitimation och ev. förköpsbiljett visar du i samband med insläpp till evenemanget. Vaccinationsbeviset kan du antingen ha i din mobil eller i utskriven form. Kom till oss i god tid och ha både din biljett och ditt vaccinationsbevis redo vid insläppet för att det ska gå så smidigt som möjligt. Kö kan förekomma vid större evenemang, så klä dig varmt.

Jag kan inte ta vaccin mot Covid 19 och har sjukintyg på det. Vad gäller för mig?
Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot Covid 19 och har sjukintyg visar du istället för vaccinationsbevis upp sjuk/läkarintyget för arrangörerna i samband med insläpp till evenemanget.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?
Du som är vaccinerad mot covid 19 kan logga in på covidbevis.se och med hjälp av e-legitimation, till exempel bank-id, ladda ner ditt vaccinationsbevis. Den som inte har någon e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på E-hälsomyndighetens webbplats.

Vad gäller för möten och konferenser?
Regeringens förslag om att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 100 personer, kommer i regel inte gälla för företag och organisationers egna möten och konferenser för sina anställda.

Vad gäller för restaurangen?
Då vår restaurang är integrerad i verksamheten krävs vaccinationsbevis för även denna vid alla evenemang som kräver vaccinationsbevis. Vid övriga öppettider – krävs inget vaccinationsbevis för att besöka restaurangen eller verksamheten. Detta är inte allmänna sammankomster eller offentlig tillställningar i ordningslagens mening och omfattas i regel inte av kravet på vaccinationsbevis.
—–

 

Alla evenemang arrangeras i enlighet med gällande Folkhälsomyndigheten och regeringens råd och rekommendationer.

De flesta av evenemangen erbjuder förköp och antalet biljetter är anpassa för att du ska känna dig trygg och trivas.

Det är viktigt att vi hjälps åt att minska smittspridningen genom att även fortsatt undvika trängsel och köbildning.

Vi har handsprit utplacerade lokalen samt på toaletterna. Du som besöker oss ska vara helt frisk, symptomfri, och tänka på god handhygien.

Vi rekommenderar att du som besöker oss är vaccinerad mot covid-19.

Kontakt

Besöksadress
Kulturcentrum Ebeneser
Skomakargatan 23, 972 31 Luleå

Postadress
Kulturföreningen Ebeneser
Box 349, 971 10 Luleå

Telefon 0920-40 83 00

E-post post@ebeneser.nu

Sociala medier