Övergripande information - Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens aktuella råd och restriktioner, och anpassar evenemang i Kulturcentrum Ebeneser efter detta. Vi hoppas att du känner dig trygg inför ditt besök hos oss.

Information uppdaterad 22-01-12

Nya restriktioner för kulturevenemang från 12/1 2022

Bra att veta inför ditt besök hos oss:

  • Du som gäst hos oss blir anvisad en sittplats i samband med din ankomst. Du får lämna din plats för att handla i restaurangen och besöka toaletten. Ingen stående publik eller byte av sittplats är tillåten.
  • Varje sällskap får vara max åtta personer, vid större sällskap delas ni upp. Det ska vara minst en meter mellan varje sällskap.
  • Garderoben är inte bemannad och stängd för tillfället, för att undvika köer och trängel. Du som gäst tar med dina ytterkläder in i lokalen.
  • Krävs vaccionationsbevis för att få tillträda till aktuellt evenemang ska du ha detta med dig samt giltig ID-handling. I varje evenemang på hemsidan frångår det tydligt om vaccionationsbevis krävs. Alla evenemang med över 50 personer i publiken kräver vaccinationsbevis av publiken. Med max 50 personer i publiken är detta valfritt för arrangören av evenemanget.
  • Lokalen och restaurangen stänger senast 23.00.

Du som besöker oss ska vara frisk och symptomfri.

Läs mer på Krisinformation: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/coronapandemin-detta-galler-just-nu

För dig som arrangör: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-arrangorer-av-evenemang/

På vilka evenemang i Kulturcentrum Ebeneser behövs vaccinationsbevis?

Det står angivet i varje enskilt evenemang på vår hemsida om vaccinationsbevis, tillsammans med legitimation, kommer att krävas av publik/besökare över 18 år. Då vi har en mängd olika arrangörer, är det upp till dem om att bestämma om de avser att sälja fler än 50 biljetter, och därmed berörs av de nya kraven på vaccinationsbevis för deras publik/besökare.

Vad som gäller anges tydlig i varje respektive evenemang på hemsidan: Evenemang

Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis om så krävs?
Vaccinationsbeviset, legitimation och ev. förköpsbiljett visar du i samband med insläpp till de evenemang som kräver detta. Vaccinationsbeviset kan du antingen ha i din mobil eller i utskriven form. Kom till oss i god tid och ha både din biljett och ditt vaccinationsbevis redo vid insläppet för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Jag kan inte ta vaccin mot Covid 19 och har sjukintyg på det. Vad gäller för mig?
Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot Covid 19 och har sjukintyg visar du istället för vaccinationsbevis upp sjuk/läkarintyget för arrangörerna i samband med insläpp till evenemanget.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?
Du som är vaccinerad mot covid 19 kan logga in på covidbevis.se och med hjälp av e-legitimation, till exempel bank-id, ladda ner ditt vaccinationsbevis. Den som inte har någon e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på E-hälsomyndighetens webbplats.

Vad gäller för möten och konferenser?
Vi erbjuder just nu enbart vår service till privata sällskap upp till 20 personer. Vi erbjuder digitala lösningar för företag att livestreama konferenser och föreläsningar.

Vad gäller för restaurangen?
Då vår restaurang är integrerad i verksamheten krävs vaccinationsbevis för även denna vid alla evenemang som kräver vaccinationsbevis. Vi och restaurangen har öppet till max 23.00.
—–

Alla evenemang arrangeras i enlighet med gällande Folkhälsomyndigheten och regeringens råd och rekommendationer.

De flesta av evenemangen erbjuder förköp och antalet biljetter är anpassat för att du ska känna dig trygg och trivas.

Det är viktigt att vi hjälps åt att minska smittspridningen genom att även fortsatt undvika trängsel och köbildning.

Vi har handsprit utplacerat i lokalen samt på toaletterna. Du som besöker oss ska vara helt frisk, symptomfri, och tänka på god handhygien.

Vi rekommenderar att du som besöker oss är vaccinerad mot covid-19.

Kontakt

Besöksadress
Kulturcentrum Ebeneser
Skomakargatan 23, 972 31 Luleå

Postadress
Kulturföreningen Ebeneser
Box 349, 971 10 Luleå

Telefon 0920-40 83 00

E-post post@ebeneser.nu

Sociala medier